Ръководствата на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948 са постигнали споразумение за трансфера на трима футболисти, пише “Тема Спорт”. Става въпрос за Бирсент Карагарен, Матеус да Силва и Раян Бидунга. Първоначално играчите, към които от тима, подвизаващ се в Бистрица, проявяваха интерес, бяха четирима, но впоследствие Джовани отпадна отъ сметките. 

Трансферната сума, която “смръфовете” трябва да получат, възлиза на около 1 млн. евро. Сделката обаче все още не е финализирана, тъй като предстои от ЦСКА 1948 да се договорят за личните условия с тримата играчи. А там засега има някои разминавания. Очаква се това да се случи в началото на идната седмица и тройният трансфер да стане факт в навечерието на Нова година. 

В същото време на “Лаута” се очаква полузащитникът на Арда Христо Иванов. Трансферът се забави заради разминаване в трансферната сума, която ще заплатят “синьо-белите”. Младият халф преди няколко седмици бе заявил желанието си да продължи кариерата си под ръководството на Александър Томаш. Очаква се сделката да бъде обявена заедно с продажбата на Карагарен, Бидунга и Матеус, а Иванов да стартира подготовка с Локомотив на 6 януари (петък). 

До момента новите попълнения на “Лаута” са две - десният бек от Нидерландия Джовани Трупе и централният нападател от Естония Ерик Сорга. Христо Иванов ще е третият нов, а възможно е привличането на поне още двама български играчи.