Григор Димитров и Паула Бадоса победиха след обрат с 5:7, 6:3, 10:4 Доминик Тийм и Анастасия Павлюченкова в мач от първия кръг от Световната тенис лига на твърди кортове в Дубай, Обединените арабски емирства.

Българо-испанският дует направи обрат, след като загуби първия сет. В решителната част Димитров и Бадоса поведоха с 5:0, за да приключат срещата при 10:4 след повече от час и половина на корта.

Отборът на Фалконс поведе с 13:10 срещу Хоукс след успеха на смесени двойки за Димитров и Бадоса.

First Tie-Breaker of World Tennis League won by #TeamFalcons

Congratulations!🎾🔥@GrigorDimitrov @paulabadosa . #TheGreatestShowOnCourt #worldtennisleague #WTL #CocaColaArena #TeamFalcons #TeamHawks #firsttimeevee #Dubai #tennis #TennisTV #tennisworld #tennisleague pic.twitter.com/rwCwXntzwK

— World Tennis League (@wtltweets) December 20, 2022

Най-добрият български тенисист Димитров, бившият лидер в световната ранглиста Новак Джокович, Бадоса и Арина Сабаленка са част от отбора на Фалконс.

В двубоя на сингъл при жените Сабаленка от Беларус загуби с 6:0, 1:6, 6:10 срещу шампионката от "Уимбълдън" Елена Рибакина (Казахстан), а общият резултат в двубоя стана 20:18 в полза на Фалконс срещу Хоукс.

По-късно тази вечер е срещата на сингъл между Джокович и Александър Зверев.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages