Волейболистките на Казанлък се класираха за полуфинали в турнира за Купа България при жените. Представителките на „розите“ победиха като гости Варна ДКС с 3:0 (25:19,  25:19, 25:17) в мач от 1/4-финалите на надпреварата. Двубоят се игра в Двореца на Културата и спорта във Варна.

Въпреки, че завърши в три гейма, успехът не бе съвсем лесен за гостенките. Домакините от Варна се опитаха да затруднят максимално своя съпреник.

В първия гейм те бяха равностойни до 18:18, но след това Казанлък се откъсна с две точки. Това бе решаващ момент, който даде тласък на“розите“ и те завършиха гейма в своя полза след пет последователни точки.

Във втората част варненки дадоха още по-голям отпор, като взеха инициативата, а на средата водеха с 16:13. Гостенките обаче не оставиха нещата така, отново стабилизираха играта си и направиха обрат.

Оспорваност имаше и в третия гейм, като тимът на Варна ДКС се бори, а резултатът бе равностоен до десета точка . След това "розите" показаха, че са по-добрият тим. Взеха преднина (14:10) запазиха я докрай и затвориха мача в три гейма.

По предварителна програма турнирът за Купа България продължава с финална четворка – полуфинали и финал на 21 и 22 януари 2023 г.. Съперниците ще станат ясни след пълен жребий. Градът-т домакин ще бъде оповестен допълнително.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.