Отборът на Левски продължава да ниже победа след победа в родния баскетболен елит. Баскетболистите на Димитър Ангелов сразиха Шумен със 83:70 (24:20, 22:23, 19:4, 18:23) в столичната зала “Триадица”. Това е седма поредна победа за “сините”, които печелят пети последователен двубой с двуцифрена разлика.

View this post on Instagram

A post shared by NBLBulgaria (@nbl_bulgaria)

По този начин Левски се изкачва до третото място във временното класиране, като тимът разполага с баланс от 7-3, след като стартира сезона с три загуби срещу името си. Шумен пък допусна ново слабо представяне през второто полувреме и отборът в момента е на седмата позиция с актив от 2-8.

Първото полувреме премина много равностойно, като гостите дори на няколко пъти затягаха обръча срещу своя съперник. Момчетата на Янко Янков впечатлиха със страхотна стрелба през втората четвърт, благодарение на която разполагаха с аванс от пет точки при 32:37. Лидерът на домакините Алън Арнет обаче поведе Левски към обрат до почивката, която дойде при 46:43. 

Домакините обаче затегнаха защитата през третия период, в който допуснаха само четири точки, като в офанзивен план баскетболистите на Ангелов отвориха двуцифрена преднина и се оттеглиха на кратка пауза при 65:47 преди старта на финалния период, който се оказа протоколен.

Алън Арнел поведе реализаторите за Левски с 23 точки, 4 борби, 4 асистенции и 5 откраднати топки. Джон Флорвиъс завърши с 16 точки и 6 борби от пейката, а Николай Михайлов допринесе с 11 точки и 8 борби.

Ореолуапо Идол завърши с 15 точки и 9 борби за Шумен. Майк Адеунми, Адриян Секулов и Николай Георгиев нанизаха по 11 точки.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.