Привлеченият в Спартак (Варна) молдовски защитник Александър Белоусов е бил на резервната скамейка на Шериф (Тираспол) в груповата фаза на Шампионска лига през 2021 година. Това се случва в трите последни мача срещу Интер (1:3), Реал Мадрид (0:3) и Шехтьор Донецк (1:1).

На 17 февруари тази година път влиза като резерва в Лига Европа при успеха срещу Брага с 2:0. На европейската сцена през този сезон той е титуляр за Милсами в първия квалификационен кръг в Лигата на конференциите срещу финландския КуПс (2:2) и влиза като резерва в реванша (1:4).

24-годишният бранител има 5 мача за националния отбор на Молдова, като последният му е срещу Лихтенщайн (2:0) в Лигата на нациите на 25 септември. В 2 мача е използван като ляв външен, а в един и като десен външен халф.

Профилът му е за десен краен защитник, като силният му крак е десният, но през този сезон в Милсами е бил използван основно като ляв бек. В 12 срещи този сезон той е бил сред стартовите 11 на отбора си, като е бил ползван като краен защитник и като дефанзивен халф. Има и 1 гол от началото на сезона.