Каспер Рууд стана първият сигурен 1/2-финалист в тазгодишното издание на финалния турнир на АТР в Торино. Норвежецът записа втора победа в "Зелената група", след като се наложи с 6:3, 4:6, 7:6(6) над Тейлър Фритц и така вече знае, че със сигурност ще продължи напред.

В същото време пък този успех на норвежеца означаваше, че Рафаел Надал прикючва участието си в турнира. По-рано през деня испанецът загуби с 3:6, 4:6 от Феликс Оже-Алиасим. Това бе второ негово поражение в групата и той вече няма и теоритичен шанс да заеме някое от първите две места в крайното класиране, даващи право на участие на 1/2-финалите.

Иначе Рууд и Фритц изиграха доста оспорван двубой, продължил над 2 часа. Норвежецът спечели първия сет, записвайки ранен пробив, след който не изпусна инициативата и стигна до 6:3 в своя полза.

Във втория сет Фритц показа, че няма да се предаде лесно и оказа сериозен отпор на своя съперник и дочака своя момент в 10-ия гейм, в който успя да пробие подаването на съперника и така да стигне до 6:4 в своя полза.

В решителния трети сет жестоката битка продължи и никой не успя да вземе надмощие, като се наложи да се играе тайбрек. В него Рууд демонстрира по-стабилни нерви, още от началото взе инициативата и успя да спечели с 8:6 точки, с което да вземе и мача.

В последния кръг в групата Рууд ще срещне отпадналия вече Надал, а Фриц ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим в директен сблъсък за място на 1/2-финалите.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago