Бившият наставник на Ботев (Пловдив), Спартак (Пловдив), Вихрен (Сандански), Пирин (Гоце Делчев), Марица (Пловдив) и Марек Тенчо Тенев се върна назад във времето. Повод за това е 50-годишният юбилей на емблематичния бивш вратар на "канарчетата" Лилчо Арсов. 

"Той наистина ми е като син. Много го обичам и от сърце му желая всичко най-хубаво. Да е здрав, а другото си го може. Лилчо винаги е бил много всеотдаен, даже в един мач, в който исках да загубим. Това беше във "В" група през 1991 година. За да запазим войниците си в отбора на Първомай, сред които бе той, командващият Втора армия ген. Генчо Денев бе помолил да помогнем на Карнобат да останат в групата. 

Говорих с по-опитните в отбора шест-седем човека и те казаха, че трябва да им дадем мача, защото без младите момчета от казармата нямаше да сме никакъв отбор. На тях не им казвахме нищо, но в мача въобще не атакувахме. Лилчо отзад обаче не пускаше и не пускаше гол. Направихме и дузпа. Един наперен юнак отиде да я изпълни, но Дебелия му я хвана. А тогава си беше и в топ физическа форма. След това трябваше да направим още една. Чудеха се кой да я бие. А малко преди това дойде един с един трактор, преoблече се и влезе. Той отиде да му я бие и му я уши в скобата. 

Той тръгна да се включва при корнер след това, едва го спрях. Сава Савов беше треньор на Армеец (Пловдив) и дойде на мача с баща му Иван. По едно време с един гол застана зад вратата и му викаше: "Арсов, пускай!". А оня му вика: "Дреме ми, пращай ме на границата, нали ти си ме учил да не се давам на никой". А той бил на запивка в тях преди седмици и го надъхвал… Спомени! Лилчо е голям не на килограми, а по сърце", каза Тенчо Тенев пред "Мач Телеграф".