Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори пред репортери на “Герена” преди утрешния мач със Септември (София) в efbet Лига. Специалистът заяви, че футболистите му трябва да свият своите уши и да работят здраво след загубата от Славия. Той изрази мнение, че Лудогорец може да допусне още загуби в шампионата, докато е ангажиран със своята европейска кампания.

"Винаги когато представянето не е било добро, трябва да реагираш - важно е футболистите да реагират утре и да покажат добра игра. Трябва да се върнем към агресията и динамиката с желание за победа. Медиите използват термина "конско", аз правя разбор, просто казвам какво видях на мача, моето мнение, истината. Това не е конско, не съм привърженик на конско, а на истината. Ще видим утре на мача дали са ме разбрали - там е мястото да покажат, на приказки могат да ми обещават много работи, но е важно на терена. 

36

Футболистите и треньорите сме всяка седмица на изпити, на терена няма какво да скриеш, там се вижда цялата истина. Трябва да покажат, че са си взели поука от неудачния резултат. Притеснява ме лакатушеното в защита - три мача без гол, след това допускаме. Това е лакатушено, ние сме от стабилните отбори в защита, искам да имаме постоянно стабилност. Понякога допускаме индивидуални грешки, които биват наказани. Трябва да сме по-умни и по-интелигентни всички. Моите амбиции са били явно по-големи, но аз се съобразявам с желанието на Левски и аз няма да ги свалям амбициите и целите. За да нямаме излишни извинения, Левски има футболисти, които да компенсират всяко отсъствие. Бари игра 35 мача поред, той има своите качества, естествено, имахме забележки относно неговото развитие, сега нищо не можем да направим, трябва да го заместят тези, които получат възможност - Марин, Ивелин и Илиян. 

В мача със Славия видях спад в амбицията и мотивацията на футболистите, друг спад не видях. При Уелтън някой път има неравномерни полувремена, дай Боже на всички клубове играчи като Уелтън, играе на добро ниво, има скорост, динамика на високо ниво, нямам грам забележки към него. Просто забелязах спад в амбицията. Ако нямаш мотивация в Левски, за какво говорим. Не може да нямаш мотивация за това, което правиш - това са жалки неща. 

36

Септември (София) показва уважение към нас и нашите фенове, това вече е отношение към клуб като Левски, както подобава. Трябва да вървим към позитивизъм, да отваряме възможностите пред хората да гледат - в случая Септември дават възможност на хората. Така би постъпил всеки, който обича футбола. В крайна сметка футболът е за привържениците. 

"Юнайтед Груп" ли? Имаше юридически проверки в клуба, хората днес са казали точно и конкретно каква е истината и ситуацията. Аз каквото и да кажа, е несериозно, при положение, че между моите и техните думи няма никакво разминаване. 

Ще се опитаме и утре да отговорим по младост на Септември, ще имаме и ние млади играчи - който е по-добър, той ще заслужи победата. Не видях нищо притеснително освен истината да е казана от "Юнайтед Груп". Сега да гадаем и да заблужаваме хората, не искам под никаква форма. Точно и ясно е казано каква е ситуацията. 

Лудогорец има различни години с различни натоварвания и мачове, естествено. Тази година им се събират много мачове, представят България в Европа, което е положително и трябва да ги поздравим, разбира се. Когато са ангажирани с Европа, могат да допуснат и още загуби. Ние не можем на този етап да развяваме знамето, трябва да свием ушите и да работим. При нас две-три победи и доведе до лежерно отношение, ние не сме Реал Мадрид да победим на ходом даден противник, за нас всеки мач е като финал. Статистически не можем да гадаем, трябва да видим докъде ще ни стигнат силите. 

Аз съм реалист, Левски трябва да свие ушите в момента, играем през три-четири дни, нямаме време за тренировки, на мачовете се решава всичко. Около нас настава истерия заради дългите години без трофеи, трябва да се справим с това и да се раздаваме на терена. Ако бяхме играли на своя максимум като мотивация и динамика срещу Славия и бяхме загубили, щях да кажа, че е загуба заради растежа. Най-трудно се браниш, когато те атакуват. Утре 20:30 часа е времето да покажем дали сме свили ушите, футболистите трябва да говорят на терена. На цяла България ще покажем утре колко сме си свили ушите. 

Когато е спорт, никога не можеш да обещаеш резултат, има три знака - на Светослав Петров мога да му пожелая успех, доколкото знам беше треньор във Втора лига, това е професионално ниво. Важно е нашите футболисти как ще се представят, а не тези на Септември. Този отбор играе комбинативен футбол, искат да атакуват непрекъснато - да, липсват им точки, но се опитват да играят атакуващ футбол, затова младите им футболисти получават предложения от водещите отбори - при нас имаше, и в ЦСКА имаше футболисти от Септември", заяви Станимир Стоилов. 

Снимка: start-photo.bg