Манчетър Юнайтед претърпя тежка загуба от Манчестър Сити с 6:3 в градското дерби в неделя, а една от най-обсъжданите теми след срещата продължава да бъде Кристиано Роналдо. Португалецът, който има мач само един двубой като титуляр от началото на сезона, остана на скамейката, а след срещата Ерик тен Хаг заяви, че не го е пуснал на терена от уважение към кариерата му. Това обаче не бе прието добре от част от легендите на “червените дяволи” като Рой Кийн и Рио Фърдинант, които нападнаха нидерландеца за това му решение. От своя страна пък той бе защитен от Джейми Карагър, който определи решението като правилно, а мнението му доведе до размяна на остри туитове между двамата бивши бранители, които в момента се изявяват като футболни анализатори.

Бившият бранител на Ливърпул определи като правилно пускането на Рашфорд вместо португалеца, тъй като е по-подходящ за игра на контраатака. От своя страна Фърдинанд отговори: “Кара, все още ли си разстроен, че не ти стисна ръката на “Олд Трафорд”? Най-трудното нещо във футбола е да вкарваш голове. Не можеш да оставиш най-добрия си голмайстор, който бележи 20-25 гола на сезона, на пейката. Съжалявам.”

No I’m delighted it went viral!
Rio I know how it works, he’s your mate & you/Evra & the rest are on the group WhatsApp & he asks you to come out & defend him, don’t be his fan boy you’re Rio Ferdinand for FFS!! https://t.co/TNydLRb6YS

— Jamie Carragher (@Carra23) October 3, 2022

“Не, радвам се, че стана популярно. Рио, знам как стават нещата, той ти е приятел и е помолил останалите в “Уотсъп” групата да излезете и да го подкрепите. Не бъди фен. Ти си Рио Фърдинанд,” отговори Карагър.

Полемиката между двамата продължи с нов туит от бившия играч на Манчестър Юнайтед, който се възмути и отрече обвиненията.

“Каква група в “Уотсъп”? Стига, момче… Искам същата енергия, когато до теб в студиото е Рой Кийн,” му отговори Фърдинанд. 

Снимки: Imago