Ботев загуби с 1:2 от втория Септември в дербито от 28-ия кръг на Елитната група до 19 години. Двубоят се игра на естествен терен номер 1 на базата в „Коматево“.

Срещата стартира с равностойни минути. В 13' столичани успяха да изненадат "какарчетата". Капитанът на гостите Иво Димитров вкара красиво попадение в горния ляв ъгъл с удар от 25 метра. "Жълто-черните" опитаха да отговорят десет минути по-късно. Димитър Балинов отправи снаряд по посока на вратата, но Светослав Вуцов успя да избие. В 32' отново Балинов имаше шанс да изравни. Офанзивният играч, в този мач, получи в наказателното поле и шутира с левия крак,  ударът му обаче бе слаб и право във вратаря. До края на частта Ботев получи няколко фаула в близост до наказателно поле на съперника, но не се възползва от тях, а столичани също не създадоха опасност за стража на пловдивчани.

Началните минути на второто полувреме не бяха особено интересни за зрителите. Два тима предимно разиграха топката, като "канарчетата" имаха лек превес във владеенето. В 66' Ботев стигнаха до удар по посока на вратата на Септември. Евгени Димитров изпробва своя шут от 25 метра, но Вуцов беше на мястото си.

В 72' столичани бяха близо до втори гол. Октай Хамдиев стреля от гранизата на наказателното поле, топката обаче се отби в напречната греда. Все пак две минути по-късно гостите удвоиха аванса си. След центриране от корнер Тодор Петков не успя да реагира и си отбеляза автогол - 0:2.

Малко преди края на среща Ботев върна едно попадение. Благовест Данчев центира от центъра, Атанас Чернев засече с глава - вратаря изби, но Димитър Пройчев добави от близко разстояние - 1:2. До края "жълто-черните" опитаха да изравнят, но това не се случи.