Пловдивският апелативен съд остави в ареста 18-годишния Андрей Демирев от Харманли, като потвърди определението на Окръжен съд – Хасково, с което му е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че тялото на жената бе открито на 16 март. Тя първо е била изнасилена, а след това пребита до смърт. Двамата мъже Андрей и съучастникът му 21-годишният Асен Ангелов са видели жената на улицата, била в безпомощно състояние заради употреба на алкохол. Завлекли я в тревиста местност до стадиона в Харманли. Гаврили се с нея в продължение на часове. Двамата са направили самопризнания.

Решението на хасковския окръжен съд е обжалвал само Андрей Демирев.

Апелативните съдии приеха, че от събраните до момента гласни, писмени и веществени доказателства се извежда обосновано подозрение, че подсъдимият е съпричастен към извършване, в съучастие, на двете престъпления, в които е обвинен.

Предвид тежките наказания за убийство, извършено с особена жестокост, по особено мъчителен за пострадалата начин, възползвайки се от безпомощното й състояние, Наказателният кодекс предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.
С оглед характера на деянията, в които 18-годишният е обвинен, а те са свързани с нарушаване на правото на живот и половата неприкосновеност на пострадалата, обстоятелствата при които са осъществени деянията, степента им на обществена опасност и тази на дееца, апелативните съдии приемат, че подсъдимият може да извърши престъпление и да се укрие.

Определението на Апелативния съд е окончателно.