Поморие награди най-добрите си спортисти за 2018 г., ето кои са те

Благодаря за всичко, което правите, защото по този начин Вие представяте своето родно място, каза на призьорите кметът Иван Алексиев


В рамките на церемонията бе подкрепена и една лична кауза – тази на олимпийската надежда Стефани Музакова




Това е нашето признание към Вашия труд, към спортистите на община Поморие. Едно огромно благодаря за всичко, което правите, защото по този начин Вие представяте своето родно място. Независимо в кой клуб се състезавате, всеки Ваш личен успех е успех за нашия град и за страната ни. Спортът е дисциплина, хъс и сила, той ни учи, че дори и да паднем, трябва отново да се изправим и да продължим смело напред. Това каза кметът Иван Алексиев на церемонията по награждаване на най-добрите спортисти от община Поморие за 2018 година. Той пожела още много и високи постижения на състезателите и техните треньори и разкри ключови стъпки от стратегията за развитието на спорта в следващите няколко години. Сред тях са: обновяване на спортен комплекс – Поморие (бившият Медицински пансионат), обновяване на двора на СУ „Иван Вазов”, който да се превърне в модерна детска футболна академия, изграждане на скейтпарк и построяване на мечтаната от всички многофункционална спортна зала.

След добрите новини, споделени от кмета, се пристъпи към награждаването на десетте най-добри спортисти за 2018 година. Поради равен брой точки на някои от състезателите в отделните клубове почетната десетка бе в разширен състав. Кметът Иван Алексиев лично връчи наградите на призьорите:

• Димитър Петров от Айкидо клуб „Поморие 97”

• Веселина Хрусафова от Айкидо клуб „Поморие 97”

• Кремена  Ковачева от Спортен клуб „Атлет 2004”

• Костадин Иванов от Общински хандбален клуб "Поморие"

• Мирослав Коев от Общински футболен клуб "Поморие"

• Мирослав Бонев и Емилия Джелебова от Клуб по спортни танци „Поморие”

• Давид Абрашев и Гергана Велкова от Клуб по спортни танци „Поморие”

• Борислав Митев от Спортен клуб по борба „Спартак"

• Стефани Музакова от Общински младежки спортен клуб "Циклон"

• Тодор Тузлуков от Общински младежки спортен клуб "Циклон"

• Отборно за Пламен Божков, Валентин Мавродиев, Никола Иванов Румен Деляков и Тодор Тузлуков от Общински младежки спортен клуб "Циклон"


В рамките на церемонията тази година бе подкрепена и една лична кауза – тази на олимпийската надежда Стефани Музакова от Общински младежки спортен клуб „Циклон“. Благодарение на всичките си постижения до момента, Стефани е единственият поморийски спортист, който има реални шансове да събере необходимата квота за участие на олимпиадата в Токио през 2020 година, но са ѝ необходими средства и по-добри условия за подготовка. Видеопослания в подкрепа на каузата на Стефани изпратиха Световната шампионка по борба Станка Златева и народният представител Ася Пеева. Всеки, който желае да помогне на Стефани да развее българския трибагреник в Токио, може да посети сайта ѝ https://stefanimuzakova.com/ и да се запознае по-подробно с инициативата.

Редом с уважението към всички талантливи деца и младежи, Община Поморие отдаде почит и към най-възрастния спортен деец в града – Стоян Йовчев. Стоманата, както всички го наричат, е на 86 години, но дори и след пенсионна възраст не се отделя от спортните среди. Това е и човекът, който преди всяко футболно първенство в Поморие плисва менчето с вода за кадем на отбора. Йовчев бе удостоен с приза „Рицар на спорта”, а наградата му бе връчена от директора на дирекция „ОКТХДС” Желязко Страволемов.

Отново бяха раздадени и плакети „Поморийска гордост”, които се присъждат на изявени спортисти от община Поморие, състезаващи се за други клубове. Атанас Атанасов – регионален експерт в Министерството на младежта и спорта награди отличените:

• Иван Недев – състезател по тенис на маса

• Ансамбъл по Художествена гимнастика с треньор Рада Вражева

• Лъчезар Георгиев – бокс

• Теодор Скумов – плуване


За „Треньор на годината” беше определен Георги Вражев от Спортен клуб по борба „Спартак”. Отличието бе връчено от председателя на Общински съвет - Поморие Адам Адамов, който използва случая, за да изрази и подкрепата си към кампанията на Стефани Музакова.
Емоциите от всички отличия приповдигнаха настроението, но за усмивките в публиката се погрижиха още: грациите от Ансамбъла по художествена гимнастика с треньор Рада Вражева; талантите от Клуб по спортни танци „Поморие“ с треньор Никола Абрашев и специалните гости от Boriana Dance, които омагьосаха зрителите с уникалното си светлинно шоу.















В категории: Поморие