"Напълно възможно е и двата набора от Академията на "Берое", които ще играят полуфинал, да спечелят Купата на България". Около това мнение се обединиха в студиото на Радио Стара Загора треньорите на двата тима, достигнали до тази фаза на надпреварата - Иван Гаджев и Атанас Рибарски. 

 

На 20 март от 14,30 часа "Берое" U18, воден от Иван Гаджев, излиза срещу "Черно море" в първа среща от полуфиналите при юношите старша възраст. Двубоят ще се играе на стадион "Корабостроител" във Варна. Реваншът в Стара Загора е на 27.03. 

 

Два дни по-късно - на 22.03.- "Берое" U16, воден от Атанас Рибарски се изправя срещу "Левски" в първи мач от същата фаза при юношите младша възраст. Срещата е от 14,30 часа на Спортна база "Берое" в Стара Загора. Реваншът е на 29.03 в София. 

"Присъствието на два отбора от школата на "Берое" в тази фаза на турнира за мен е атестат за работата през последните години в Академията. Това е и доста голямо признание", категоричен бе наставникът на "Берое" U16 Атанас Рибарски. 

"Това означава, че школата на "Берое" може да се противопостави успешно на всички топ отбори в България. Надявам се това да дава самочувствие както на нас треньорите в цялата Академия, така и на футболистите от всички набори", допълни наставникът на "Берое" U18 Иван Гаджев.