Ботев победи с 2:1 Берое мач от 19-тия кръг на Елитната юношеска група до 19 години и спечели битката за Тракия. Това е второ важно домакинство, от което "канарчетата" вземат максимума след двубоя с Левски.

Гостите от Стара Загора стартираха по-активно мача, като диктуваха случващото се в първите минути. След няколко опасни атаки в 13-ата минута резултатът бе открит с хубав удар от средна дистанция на играч в "зелено".

След лошото начало момчетата на Тодор Киселичков се активизираха и на свой ред взеха инициативата. В 17-ата минута Георги Стайков стреля от границата на наказателното поле, а вратарят на Берое отрази удара.

В заключителните 10 минути на първата част отново старозагорци бяха по-активни, като редуваха атаки и по двата фланга, но не стигнаха до чисто положение. В 44-ата минута Ангел Бастунов проби по левия фланг и след като навлезе в наказателното поле пробва нещо средно между удар и подаване, но опитът му бе неуспешен и кълбото излезе в аут.

След почивката пловдивчани заиграха далеч по-добре и това даде нужния разултат. В 55-ата минута Здравко Жилов шутира от 20 метра, а вратарят на "зелените" се намеси добре и улови.

3 минути по-късно Димитър Калчев отправи удар към вратата на Берое, а топката се спря в ръката на защитник и съдията отсъди дузпа за Ботев. Зад топката застана Здравко Жилов и въпреки, че вратарят усети ъгъла на изпълнението, кълбото влетя във вратата за 1:1.

В 65-ата минута центриране от свободен удар бе засечено с глава от Димитър Аврамов, но над вратата. В 72-ата минута Георги Стайков отправи мощен удар, но след рикошет в тялото на играч в "зелено" кълбото бе уловено от Иван Гошев.

В 74-ата минута играч в "жълто-черно" бе съборен в наказателното поле, но преди нарушението бе маркирана засада. Само минута по-късно Ангел Бастунов направи сериозен пропуск, след като бе изведен на чиста позиция и от 10-12 метра отправи диагонален удар, минал покрай страничната греда.

Активната и настойчива игра на ботевистите даде ефект в 77-ата минута, когато "канарчетата" стигнаха до пълния обрат. Мартин Татаров получи отлично подаване от Ангел Бастунов и останал сам срещу вратаря отигра по най-добрия начин ситуацията и прокара кълбото покрай стража за 2:1.

В последната минута на редовното време Татаров пробва удар от трудна позиция, който бе уловен от вратаря. До края на срещата, въпреки даденото 4-минутно продължение, гостите така и не стигнаха до нещо пред вратата на Стелиан Ангелов и "канарчетата" взеха трите точки.

 

 

 

 ПФК Ботев ПД U19
1  Стелиан Димитров Ангелов - ВРАТАР
2  Димитър Красимиров Калчев - КАПИТАН
6  Васил Иванов Василев
5  Василен Стелиянов Марков
19  Димитър Николаев Аврамов
3  Георги Пламенов Стайков
11  Милен Иванов Златков
17  Евгени Димитров Димитров
8  Ангел Георгиев Бастунов
10  Здравко Емилов Жилов
18  Димитър Петров Богданов
 Резерви
26  Рангел Георгиев Рангелов - ВРАТАР
4  Рангел Запрянов Костурски
7  Илиян Димитров Томов
9  Мартин Сергеев Татаров
16  Димитър Иванов Димитров

 

 Треньор: Тодор Михайлов Киселичков

 

ПФК Берое U19
12  Иван Христов Гошев - ВРАТАР
91  Магдален Гошев Петров
13  Пламен Христов Иванов
32  Радослав Атанасов Калчев
18  Сафет Севтин Ферад
24  Никола Христов Гавов - КАПИТАН
30  Стоян Георгиев Иванов
23  Божидар Атанасов Димитров
77  Костадин Красимиров Пеев
10  Руси Благоев Чернаков
27  Христо Красимиров Иванов
 Резерви
22  Кристиан Пламенов Петков - ВРАТАР
19  Иван Иванов Георгиев
21  Петър Петров Янков
9  Мануел Емилов Иванов
20  Владислав Георгиев Димитров
71  Александър Петров Христов
33  Веселин Пламенов Весков


Треньор: Иван Благоев Гаджев